diumenge, 18 d’agost del 2019

Caminada per Barcelona: de Sarrià a Gràcia i l'Eixample. 2/1/2019

Arribem a Barcelona
Havíem fet un llarg viatge  Balma i jo des de Castelló fins a l'estació de Sants de Barcelona, després vam caminar  pel carrer Provença fins arribar a la casa del meu amic  Xavier Rosselló, on ens allotjaríem aquests dies. Una vegada instal·lats i havent deixat l'equipatge  vam eixir per fer la ruta del dia. Vam agafar Balma i jo el metro i vam arribar fins la parada de Reina Elisenda on vam començar la ruta.

Vam seguir l'avinguda J.V. Foix, fins arribar a l'avinguda del carrer de Can Caralleu on arribava la ruta d'el Camí troncal des de Collserola. Vam passar pels jardins de can Sentmenat i vaig seguir la via que anava vora la B-20 fins la rodona de Bellesguard. A l'altra banda teniem la vista  clara del Tibidabo. En seguir l'avinguda de Bellesguard vam arribar a l'edifici de la Universitat Abat i Oliva de finestres allargades a l'estil gòtic.

Vam entrar per la part de darrera de la torre de Bellesguard d'Antoni Gaudí, ens van deixar entrar per fer alguna foto. Al nostre davant hi havia la torre amb  la punta esvelta que  confluïa amb una creu.
Vam seguir pel carrer de la Salle, fins arribar a Santa Maria de la Bonanova, en creuar la plaça de la Bonanova teníem una visió més amplia de l'església.

El turó de Putxet
Vam pujar al turó del Putxet, el turó era una zona enjardinada  i un punt de mira espectacular de la ciutat de Barcelona. Sobreeixia la Sagrada Família i al fons la mar, al nord es veia el turó del Parc Güell. Vam seguir pel carrer d'Agramunt i vam creuar l'avinguda de Vallcarca,  la pujada era espectacular de la Baixada de la Glòria. Hi havia escales mecàniques en el centre i a la vora escales fixes. La pujada va ser maratoniana, vam acabar esgotats però ho havíem aconseguit. 



El turó de les tres Creus i el parc Güell
Després d'esbufegar a la pujada, vam iniciar les sendes pel turó de les tres Creus, hi havia molta gent  i les creus estaven farcides de persones.
Vam seguir pel jardí de les pedres, on les façanes de les cases tenien cara de mags i les teulades eren barrets  punxeguts de bruixots.
Les pedres formaven escates que dibuixaven potes i panxes de grans rèptils prehistòrics, la imaginació corria pel jardí donant  forma a totes aquelles escultures. No vam fer l'extensa cua  ni vam pagar els huit euros per arribar a la gran plaça, vam passar per la vora de la casa del guarda, on la imaginació si que se'ns n'havia anat a un món de fades, donyets i cases encantades.



La vila de Gràcia
Vam deixar el jardí de les pedres, vam arribar fins a la vila de Gràcia, vam passar per la plaça de Rovira i Trias i l'església de Sant Joan. Pel carrer Astúries  vam arribar a la plaça del Diamant, era una plaça molt simbòlica per haver-se inspirat Mercè Rodoreda en la seua obra. Al centre la Colometa voltada de coloms metàl·liques recordava el personatge de la novel·la. Vam entrar al bar "la  Plaça del Diamant" per segellar el carnet però no tenien segell i vam anar a la fruiteria de la plaça, allà si que ens van poder segellar amb el nom de la plaça del Diamant.


Vam seguir fins la plaça de la Vila de Gràcia, sempre era un plaer passejar pels carrers de Gràcia, semblava que fins i tot el nom gaudia d'un encanteri que et feia sentir millor quan el pronunciaves traginant pels seus carrers. Vam  eixir al passeig de Gràcia, vam passar per la Pedrera i  ens vam aturar la casa Batlló, per gaudir de la bellesa de les formes abstractes i de la màgia de Gaudí.
Quan vam acabar vam arribar a la casa de Xavier Rosselló on ens quedàvem a passar uns dies.
A l'enllaç del wikiloc podreu veure la ruta








El Tibidabo.

 Universitat Abat i Oliva

Universitat Abat i Oliva

 Torre de Bellesguard

 Torre de Bellesguard

 Torre de Bellesguard






 Església de Santa Maria de Bonanova

 Plaça de l'església de Santa Maria de Bonanova


 Barcelona des del turó del Puget

 Barcelona des del turó del Puget

 Turó del Puget

 Turó del Puget
 Algunes fotos del recorregut pel Parc Güell
























 Casa del Guarda






Arribem a l'antiga vila de Gràcia
 Església de Sant Joan


 Església de Sant Joan






 Escultura de la Colometa, a la Plaça del Diamant





 Torre de la plaça de la Vila

 casa de la Vila de Gràcia



Torre de la plaça de Gràcia
Arribem a l'Eixample



 La Pedrera

 Casa Batlló

 Casa Batlló

 Casa Batlló

Casa Batlló


 Casa Batlló

Casa Batlló



 Un mosaic preciós  en un pis de l'Eixample de Barcelona