dimecres, 22 de maig de 2019

Caminada per la Plana Alta: de Castelló de la Plana a Benicàssim. 11/5/2019

El camí de Lledó
Érem un grup reduït,  vam iniciar el Camí a la Plaça Maria Agustina, pel camí Lledó vam passar pel monument de Tombatossals, l’escultura de Perot de Granyana  i els bous, que ens parla de la troballa de la mare de Déu mentre Perot llaurava amb els bous i a sota d'un lledoner es va trobar la figureta ibera. Després vam arribar  a la basílica de Lledó, vam parlar dels diferents elements. 

A l'ombra del castell Vell
Després vam passar per l’ermita de Sant Roc i vam arribar  vora l'ermita de  la Magdalena i el castell Vell. Vam seguir pel camí fins que  la pista asfaltada desapareixia i es convertia en terra,  després envoltada de pinar, giravoltava i anava agafant altura. 


La font de la Salut
Vam arribar a la  font de la Salut, on vam esmorzar i el ruc Sentet anava tastant les herbes. Blai i Sentet se’n van anar i ens vam quedar cinc, Maite i Joan, Vicent, Tica i jo. Vam seguir per senda envoltada de vegetació, fins arribar al mas de Xiva, el  mas i l’ermita, estaven molt malmeses. Vam seguir per la vora fins la font de l’Algepsar.  Ens endinsavem el la serra del Desert de les Palmes, anomenat desert per ser en el seu moment un lloc no habitat i on l'orde dels carmelitans va fundar  el seu monestir, i de les palmes per l'abundància del margalló.La Portera Alta i el monestir dels frares carmelitans
Vam seguir per senda fins arribar a la urbanització del refugi i  vam buscar el carrer de mes amunt des d’on eixia una pista de terra, a l’ombra d’un pi al començament de la pista teníem una vista impressionant, però hui no estava el cel molt clar i no es veia el Montgó. 

Aquella pista  era  la part on el sol ens agafava més fort, feia molta calor i hi havia molt poques ombres. Vam creuar la pista del coll de la Mola i vam arribar a la Portera Alta, vam dinar i vam descansar a l'ermita del Carme, vam cantar i després vam davallar fins el monestir del Desert de les Palmes, vam entrar al monestir que es trobava obert.

Del monestir vell a Benicàssim
Vam seguir davallant el barranquet per la vora d’alguns antres fins el monestir vell. Des d’allà, primer per senda i després per pista, vam davallar fins a Benicàssim. Vam creuar la via i en arribar a Benicàssim ens vam fer una bona orxata, després de descansar vam agafar l’autobús i vam tornar a Castelló.
Ací teniu l'enllaç de l'itinerari al wikiloc.

Escultura de Perot de Granyana i els bous

El camí Lledó

Basílica de Lledó

Basílica de Lledó

 Ermita de Sant Roc de Canet

El grup de Caminants

 Castell Vell i ermita de la Magdalena

Ermita de la Mare de Déu de la Salut

Sentet a l'ermita de la Salut

 Ermita del mas de Xiva

Capella de l'ermita del mas de Xiva

 Mas de Xiva

Pi amb les arrels a l'aire

 Desert de les Palmes

 Caminem pel Desert de les Plames

Cap a la Porteria Alta


La Porteria Alta

 Monestir del Desert de les Palmes

 Monestir del Desert de les Palmes

Les Agulles de Santa Agueda

 Ermita del Carme

 Calvari del Monestir del Desert de les Palmes


 Monestir del Desert de les Palmes


 Interior de l'església

 Al fons el Bartolo

 Runes de l'antic monestir del Desert de les Palmes

Antre del Desert de les Palmes

 Antiga font

Calvari del monestir Vell

 Monestir Vell

 Monestir Vell

Espantallops
Runes del monestir Vell del Desert

Mas del Salandó

Agulles de Santa Agueda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada