dimecres, 22 de maig del 2019

Caminada pel Raiguer, Mallorca: d'Inca a Búger. 23/4/2019

Inca
Era el darrer dia que estàvem a Mallorca, vam triar una etapa fàcil d'el Camí, a més havíem tingut la sort que ens havia eixit el sol. Vaig arribar en tren a Inca des de Santa Maria del Camí. Havia quedat amb la resta del grup a l'estació; Mayte, Joan, Encarna i Lluís. El primer que em va sorprendre en arribar  van ser els dibuixos en relleu  del túnel de la via, on apareixien diferents escenes de la vida d’Inca. 

El centre urbà
En trobar-nos vam començar a caminar, vam deixar l'edifici de l'estació i vam veure dues escultures que feien homenatge al treball de la sabata. Primer vam fer una visita a l'església, tenia un campanar quadrat fornit i ens vam donar compte que era fadrí, no estava adossat a l'església. Al davant de la porta hi havia lloses amb sepultures amb inscripcions gravades. Vam passar per davant del restaurant Canyamel, el lloc on havíem dinat feia dos dies.

Gaudint del paisatge
A partir d'ací vam iniciar el camí  per fora de sa ciutat, anàvem per un camí planer envoltat d'ametlers amb gruixudes soques,  garroferes, i camps de cereals que  verdejaven a l'horitzó. En agafar una mica d'altura Inca es veia al nostre costat, i al darrera la serra de Tramuntana.

Algun camp de favó florit trencava la monotonia del cereal. Una mica més endavant seguint el camí planer un hivernacle de dimensions gegantines deixava veure  un tomatar molt ufanós al seu interior, a la seua vora una dotzena de persones feinejaven. 

Després vam passar per una hípica on es veien alguns cavalls molt esvelts. Però la sorpresa va ser nostra en arribar a un alzinar que trencava la línia dels conreus. Un racó idíl·lic, hi havia el riu i les alzines, que ens van fer aturar-nos per gaudir del moment.


Búger
Vam seguir cap a Búger, vam passar el pont de Binissatí, i vam fer el darrer trosset fins a Búger. En arribar al poble vam veure el poble veí de Campanet, quasi engolit per la serra de Tramuntana, vam anar a l'ajuntament per segellar l’etapa i vam pujar fins a l'església  per descansar. Tot i que havíem acabat l'etapa, encara ens quedava el tros més lleig, seguir la carretera fins a sa Pobla per poder agafar el tren. Tal vegada el que més em va sorprendre d'aquest tros  van ser els creïllars ufanosos a l'entrada de Sa pobla. El moment més desesperant va ser la llarga espera fins que va arribar el tren i vam poder tornar a casa.

A l'enllaç podreu veure la traça de la caminada.


Pintura en relleu a Inca


 Pintura en relleu d'Inca

 Mallorca i Inca

 Estació de tren d'Inca

 Escultures en homenatge de les persones dedicades a la fabricació de les sabates

 Escultura en homenatge als sabaters d'Inca

 Campanar i església d'Inca

 Campanar d'Inca

 Ajuntament d'Inca

 Campanar i església d'Inca

Lloses amb inscripcions i sepultures de davant l'església


Cereal i ametlers associats

Camp d'ametlers

 Camí de Búger

 Vista d'Inca des del camí cap a Búger

 Borratja florida

 Camp de favó florit

 El cereal  i el favó

Els cinc d'el Camí

Cereal i garrofera al camí de Búger

 Tomatar al camí de Búger

 Caquis 

Hípica prop del camí de Búger

 Torrent i alzinar

 Torrent i reflexe de l'arbreda a l'aigua


Torrent des del pont de Benissatí

 Alzina a l'entrada de Búger

 Creu treballada  a la plaça de l'església de Búger

 Església de Búger

Campanet i la serra de Tramuntana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada